fredag 1 augusti 2014

Ett svettigt pass med mjölksyra - LINDA


Gårdagens pass med Dan känns i benen idag kan jag säga! Ingen träningsvärk men så trött i benen. Passet skiljde sig en del från övriga pass då vi tidigare fokuserat på styrka och att bygga upp kroppen. Nu var jag så pass stark att vi kunde börja löpa. Passet fokuserade på start/stopp, spänst, explosivitet och maxlöp. Ett grymt roligt pass och jag fick verkligen ta ut mig. Passet är verkligen fotbollsanpassat med de olika formerna av löpningar. Var rätt knäsvag när jag vandrade mot tåget sen.


Dan sa en sak som jag verkligen ska ta med mig, "det är just det här hoppet du gör just nu som är viktigt. Lägg all fokus på att det ska bli så bra det bara går. Sen när du gjort detta hoppet då är det nästa hopp som kräver all fokus och är det allra viktigaste." Det blir lätt så i mitt huvud att jag tänker på hela övningen, "nu ska jag göra 6 stycken hopp" och så lägger man fokus på 6 hopp istället för att tänka "nu ska jag göra ett hopp" och lägger all fokus på just det hoppet. Det var en jäkla skillnad på kvalitet på träningen genom att tänka så.

Läxa till nästa gång är att klara ett helt varv på Tomas Brolin hoppen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar