torsdag 6 februari 2014

Presentation - Johanna

Under de senaste åren har träning varit en stor del av min livsstil. När jag blev gravid med min dotter hoppades jag att detta skulle fortgå. Jag mådde bra under graviditeten och hade turen att fortfarande vara rörlig i kroppen och fortsatte med mina powerwalks och styrketräning, om än i lugnare tempo.

Jag ville kombinera ovanstående träning med gruppträning för gravida, gärna med inriktning både på styrketräning och kondition. Dels för att kunna få tips på bra övningar men även för att träffa andra blivande mammor. Yoga för gravida samt vattengympa för gravida fanns det gott om men alternativ till det var det förhållandevis ganska skralt av. Självklart är yoga för gravida en fantastisk träning. Jag tränade detta dagligen under den sista trimestern och det stärkte min kropp och hjälpte framförallt mot ryggvärken jag drabbades av i slutet. Jag är övertygad om att vattengympa också är en mycket bra träningsform men jag önskade som sagt en träning som kombinerade både styrketräning och konditionsträning, och viktigast av allt- en kompetent tränare med stor kunskap av just denna träning.


PT Dan hade tyvärr inte hunnit börjat gravidträningen i grupp vid detta tillfälle så "gravidträning i grupp" blev det inte för mig denna gången. Lyckligtvis hade jag turen att kunna delta i hans första Mama Edition grupp i Malmö (Heja di Blåe). Min underbara lilla dotter föddes i mars månad och var runt 3 månader när denna träning startade. Jag kommer berätta mer om denna träning i mitt nästa inlägg.

Dan är nu min personliga tränare och i mina inlägg kommer jag att berätta om hur vår träning fortlöper, vad för övningar vi kör, varför kör vi just dessa övningar samt mina resultat.


Må så gott tills vi hörs igen!

1 kommentar:

  1. Så kul att läsa att du kommit igång med träningen. Det ska bli mycket roligt att följa din träningsprocess via bloggen.
    /Olsson

    SvaraRadera