måndag 10 februari 2014

MamiMagen - Johanna

Att magen ser annorlunda ut utanpå efter en graviditet och förlossning är ingen nyhet direkt. Att den däremot skulle förändras inuti är man kanske inte alltid lika medveten om. Jag älskade min fina gravidmage och var mallig som en brunstig tupp över den. När min dotter var född längtade jag dock efter att min gamla mage skulle göra comeback kvickt igen. Och jepp, gravidkilona försvann snabbt och magen blev platt igen men...
Under min graviditet delades mina magmuskler ganska rejält. Det såg ganska roligt ut när jag t ex låg i soffan och skulle resa mig upp. Några av mina vänner blev helt livrädda och trodde min dotters huvud eller rumpa var på väg ut genom magen. Hursom tog musklerna semester från varandra med all rätt.
Magen blev som sagt platt ganska snabbt efter förlossningen men för mig var inte det de primära. Självklart ville jag ha en platt mage som jag tidigare hade haft men det viktigaste var att få en stark mage med muskler på rätt plats. Lite naivt tänkte väl jag att det skulle lösa sig själv men det var först på mama edition träningen jag verkligen fick information om hur jag kunde åtgärda träningen. Träna bäckenbotten och de inre magmusklerna...
På mvc, bb och bvc får man oftast enbart höra ' knip knip'. Jepp knipa bör man men exakt hur skulle jag göra detta? Dan gav mig ovärderliga tips och idag är mina magmuskler i princip ihopväxta och magen känns stark igen. Jag var lite för ivrig och började köra mina älskade situps lite för snabbt när jag trodde musklerna blivit bästisar med varandra igen. Aja baja! Bäckenbottenträning och träna de inre magmusklerna är a och o. Det hjälper dina magmuskler att växa samman igen (om de har delats). Det kan ta ett tag men det är det värt för att få en stark mage igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar