fredag 7 februari 2014

Mammaträning med TRX och sandbags - Linnéa

Idag plockade Dan fram TRX-banden, vilket jag aldrig tidigare testat men däremot velat prova på. Jag kommer förmodligen inte kunna bära min son imorgon på grund av träningsvärk, men oj vad roligt det var! Tänk att gamla hederliga armhävningar faktiskt går att utföra på ett lite mer modernt och mycket roligare sett. Och tänk att man kan göra så många olika övningar och träna massvis av olika muskelgrupper, med hjälp av bara två band. Jag är otroligt imponerad och rekommenderar alla att testa denna träningsform.

Jag måsta ta reda på vart man kan köpa TRX-band och om man på något vis kan ha dom i hemmet. I så fall säger jag från och med nu hejdå till hantlar som (enligt mig) tar onödig plats och välkomnar banden som är enkla att rulla ihop och lägga i en låda och dessutom ger ett mycket roligare träningspass, tycker jag i alla fall.

Sandbags har jag tränat med tidigare, i alla möjliga former och storlekar. Dagens sandbags vägde 5 respektive 8 kilo, om jag inte minns fel (?), och såg ut som mjuka kettlebells. Tekniken som krävs för att kunna svinga dom ordentligt är inte helt enkel vill jag lova men när man väl fått grepp om det är det grymt roligt (läs: jobbigt).
För övrigt så ville min bebis inte samarbeta med mig idag under träningstimmen. Han kanske tyckte det var jobbigt att se mamma bli svettig? Det är inte helt lätt alla gånger att både träna och underhålla sitt lilla hjärta, men allt går om man vill J

Han fyller 4 månader idag, mitt lilla troll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar