tisdag 28 januari 2014

Då var vi igång - Linnéa

Första passet med mammaträningen är nu avklarat och träningsvärken smyger sig sakta men säkert fram. Jag som hade räknat med en mjukstart fick nästan en chock när jag insåg att vi faktiskt skulle bli svettiga.

Efter nyår, ca 3 månader efter förlossningen, började jag träna lite smått hemma. Jag trodde, egentligen utan erfarenhet, att man skulle börja lugnt med andningsövningar/muskelkontakt, knipövningar och möjligtvis höftlyft och plankan - alltså inte speciellt ansträngande. Därför hade jag också förväntat mig att vi skulle starta ungefär så tillsammans med Dan, men det visade sig ganska snabbt att jag hade fel.

Benböj som brände i låren, armhävningar som fick mjölksyran att svida i armarna och plankan som tog duktigt i magen blev starten för dessa 4 veckors träning. Vi hann även med en del teknik så vi på rätt sätt kan lyfta våra barn och på så sätt undvika onödiga ryggskador.
Dan var också väldigt noga med att förklara att inga övningar ska vara obehagliga eller göra ont och han kände på våra magar för att se så delningen, mer eller mindre, hade vuxit ihop.Det var en väldigt rolig och givande timme idag och barnen skötte sig ypperligt. Roligt att se att det faktiskt fungerar att vara 5 mammor + bebisar (egentligen är vi 6 mammor men hade en frånvarande) och ändå få ihop ett bra träningspass.
För att utmana mig själv lite under dessa veckor så skrev jag ner mina mått innan första träningspasset, så ska jag mäta mig igen efter det sista för att se om det har hänt något.
Jag tänkte dela med mig av dessa så att även ni kan få se hur det artar sig för mig.

Överarm: vä 29 cm, hö 28 cm (mindre fett på höger eftersom jag bär med den armen??)
Bröst: 91 cm
Midja: 72 cm
Vid naveln (där i alla fall min mage är som störst): 81 cm
Rumpa: 97 cm

Lår: båda 56 cm 

//Linnéa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar