söndag 26 januari 2014

Presentation Linnéa

Den 27 januari 2013 påbörjades ett nytt kapitel i mitt liv, jag var gravid och en helt underbar resa väntade framför mig. Men vem är jag? Vi kan börja med en kort presentation.

Jag heter Linnéa, född 1990 och uppvuxen i Solna. Jag lärde mig gå innan jag fyllde 1 år och sen dess har jag varit väldigt aktiv. Redan vid 3 års ålder började jag åka skridskor och konståkning blev först ut av alla idrotter, men ganska så snart insåg nog både jag och mina föräldrar att det inte var intressant för mig. Vid 4 års ålder började jag därför på en form av ”knatte skutt” där jag fick möjlighet att prova på alla möjliga olika idrotter och det tog inte lång tid innan jag fastnade för fotbollen. Fotbollen har sedan dess visat sig bli en stor del av mitt liv. Jag spelade fotboll med killarna i skolan, jag spelade fotboll med mitt egna lag på kvällarna, jag blev uttagen till stadslaget och jag tränade extra så mycket jag bara kunde. Som bäst tog jag mig till division 1 och som mest tränade jag mellan 14-16 pass/vecka, men andra intressen kom i vägen under senare tonår så jag bestämde mig för att lägga skorna på hyllan. I januari 2011 ville jag iväg från Solna och fyllde en flyttbil och åkte till Malmö, här tog jag också upp fotbollen igen och började spela i division 3.
Som ni hör så har större delen av mitt liv inneburit träning. Utöver fotbollen så har jag också spelat ringette och innebandy. Jag har jobbat som siminstruktör för små barn, jag har varit fotbollstränare för ett flickor -98 lag, jag har suttit på Råsundastadion i Solna och hejat på AIK i med och i motgång. Hela mitt liv kretsar kring idrott och träning.
Innan jag blev gravid
Den 27 januari 2013 fick jag och min sambo ett plus på graviditetstestet. Vid det här laget var jag spelande tränare i Hyllie IK men från den dagen vi fick veta att jag var gravid så gjorde jag inte en träning. Jag var livrädd för att få en boll i magen eller att något skulle hända den lilla som höll på att växa i min mage. Jag jobbade också som förskollärare med de yngsta barnen, 1-2 år. Ju längre in i graviditeten jag kom, desto mer stryk tog ryggen. Träning var inget alternativ för mig då jag trodde att allt skulle bli värre. I vecka 30 blev jag sjukskriven på heltid och samtidigt som barnet växte i magen så växte även jag. Jag blev så klart tyngre och tyngre.

I slutet av graviditeten
Den 6 oktober kl 14:45, efter 28 timmars värkarbete, fick jag upp den mest perfekta lilla människa jag någonsin skådat på mitt bröst, min son! Och i samband med att han lämnade magen så påbörjades automatiskt vägen tillbaka för mig – vägen tillbaka till min kropp! I 9 månader hade jag ju delat min kropp med min son, men nu var det dags att göra den till min igen.
I julklapp fick jag, av min son och min sambo, ett presentkort på mammaträning hos PT Dan, som jag känner sedan tidigare då jag hade honom som PT innan graviditeten. Gruppträningen startar på tisdag, den 28 januari, och varar 2 gånger i veckan i 4 veckor framöver. 
Jag hoppas och tror att Dan kan hjälpa mig att få kontakt med mina muskler igen samt visa mig hur jag kan stärka bålen och hitta styrkan så jag så småningom kan hitta tillbaka till min kropp. Under en period framöver kommer ni att kunna följa min resa här på bloggen och jag kommer regelbundet att skriva om träningen tillsammans med Dan.


Nu kör vi!


//Linnéa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar