onsdag 4 juni 2014

Sexton intensiva minuter (Sanna)

Den här veckan är det inget Mama Edition så jag försöker hålla igång bäst jag kan. Väldigt svårt med motivationen efter en lång dag dock och det är så lätt att en massa andra saker får ta plats framför träningen...
Men idag när bebisen somnat för natten komponerade jag ihop ett litet pass.
Eftersom jag inte har några vidare redskap hemma så blir det mycket basövningar och idag tänkte jag att jag skulle göra dem lite mer intensiva och förhoppningsvis pusha mig själv lite.
De enda redskap jag hade att tillgå var en yogamatta, tidtagarur och penna och papper.

Jag körde följande sex övningar, en minut vardera. Målet var att göra så många reps som möjligt under denna minut.

 1. Squats - klassisk benböj med hälen i mattan och rumpan långt bak.
2. Armhävningar - jag har i princip aldrig gjort en armhävning på tå oavsett hur vältränad jag varit, så jag kör fortfarande på knä. I det här avseendet är det nog extra smart eftersom det går på tid.
3. Armbågsarmhävning - oklart vad denna övning heter på riktigt... Jag står i armhävningsposition och går ner på underarmarna, en i taget, och upp igen.
4. Donkeykicks - stå på alla fyra och sparka bak med benet, bakåt-uppåt. Låter lätt men är jävligt tungt efter ett tag ;)
5. Dips - här gjorde jag mot en stol, men jag är sjukligt svag i triceps ännu så jag fick göra små fuskpauser för att ens kunna genomföra minuten. Mjölksyra!!
6. Benlyft - ligga på rygg med benen rakt upp, försöka föra benen raka nedåt och sedan upp igen.

I alla övningar försökte jag fokusera på att ha god teknik och inte slarva bara för att det går på tid.
Jag körde tre set och märkte hur jag försökte överträffa mig själv under andra setet och hur jag fick kämpa på sista... ;)

Jag försökte välja varierande övningar för att hela kroppen skulle få jobba, men i efterhand kanske man skulle modifiera övningarna för just detta upplägg.

Totalt sexton svettiga minuter blev det iallafall, alldeles lagom för en slö onsdagskväll!

 Mitt upplägg

Svettig selfie
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar