söndag 25 maj 2014

Att träna med en liten bebis - går det verkligen? - Sanna


Såhär kan det se ut när vi är påväg till passet. En underbar "arbetsmiljö"!

Det var ganska nervöst inför första passet med Mama Edition. Det var många saker att vara nervös för: ”Kommer jag ens orka med uppvärmningen?” ”Hur vältränade är de andra?” ”Kommer min bebis skrika högst av alla?” ”Vad händer om hon vägrar ligga i vagn?” Jag började träna i Steg 1-gruppen när min bebis var 10 veckor och då har jag alltså bara haft ungen i tio veckor?! Det tog ungefär sex veckor för mig att lära känna henne på riktigt, och om man räknar därifrån så är en månad en ganska kort bekantskap… 
Att vara nybliven mamma innebär väldigt många ”första gången”-moment och att träna med barnvagn är helt klart ett sånt. Väl på plats blev vi väldigt väl mottagna av Dan och genast kändes det som att det här skulle nog gå trots allt. Visst blir bebisen arg ibland; för varm, för kall, för ensam, för trött, för hungrig… Orsakerna är många och ibland finns det ingen annan råd än att ta upp henne. Många övningar går ju faktiskt att göra tillsammans med bebisen i famn (t ex benböj eller jägarvila, en extra sexkilosvikt är aldrig fel!) och jag tycker Dan är bra på att ge förslag på vad man kan göra istället. Dessutom har vi fått en fin sammanhållning i gruppen och hjälper varann att vagga vagnar, hålla bebisar och träna. Jag brukar tänka att det inte bara är träningspasset där och då som är det viktiga, utan att det är att inhämta kunskap om olika övningar och så, som man sedan tar med sig vidare.
Passen på Mama Edition är väldigt roliga och varierade och Dan visar tydligt och enkelt hur det ska gå till och det känns tryggt att han har kunskap om kroppen efter förlossning. Om det är någon som läser bloggen som funderar på att börja med Mama Edition – just do it! Du kommer inte att ångra dig! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar