lördag 24 maj 2014

Ny bloggare gör entré!


Hej! 


Mitt namn är Sanna och jag har fått den stora äran att blogga här på Mama Edition. Sedan början av maj har jag tränat med en av Mama Editions Steg 1-grupper (efter graviditet) och kommer fortsätta med Steg 2 så fort den drar igång. Jag kommer att blogga om träningspassen med Mama Edition, övrig träning och kost och hälsa som nybliven mamma.  

Jag är 28 år och bor i Malmö tillsammans med min man, vår lilla dotter Livia och ett gäng katter. För tillfället är jag föräldraledig och arbetar annars som lärare i förskola. Samtidigt som jag jobbar studerar jag också till specialpedagog. Jag ser mig själv som väldigt effektiv och energisk, tålamod är min största fiende ;) 

Min bakgrund
Jag har alltid hatat att träna. Jag levde efter devisen att ”Jag springer minsann bara om jag blir jagad!” och är fortfarande förvånad att jag fick ett G i Idrott & Hälsa på gymnasiet, så många gånger som jag ”glömde gympapåsen”…
När jag flyttade hemifrån, från landet till stan, insåg jag den stora glädjen i att kunna äta vad jag vill, när jag vill och hur mycket jag vill. Den lilla jourbutiken utanför min lägenhet fick en ny stamkund och min kropp ett antal extrakilon. Efter att ha jojobantat och kört diverse idiotiska kurer i flera år lärde jag mig först att äta ”rätt” under 2013. Efter att ha misshandlat kroppen med snabbnudlar och riskakor lärde jag mig nu hur en måltid bör vara sammansatt, med en balans av kolhydrater, fett och protein. Jag har förstått hur min kropp fungerar och svarar på träning. Under 2013 gick jag ner dryga 10 kilo och skaffade mig muskler på köpet!
I juni blev jag gravid och "orkade" tyvärr inte träna så mycket som jag ville. Foglossning gjorde också att jag i slutet knappt orkade gå de 500 meterna till affären och att ta sig upp för de fyra trapporna till vår lägenhet var som att bestiga Mount Everest varje dag… Är det något jag lärt mig är det att jag ska fortsätta träna under en eventuell nästa graviditet (och då såklart med Mama Edition!) och att fortsätta äta hälsosamt. På förlossningen vägde jag in på stadiga 23 kilo plus och har såhär tre månader efter förlossning har jag dryga tio kilo kvar till inskrivningsvikten. Men med rätt träning och kost tror jag inte det är några problem att bygga upp en stark och hälsosam kropp igen. Förhoppningsvis kan ni följa några av mina resultat här i bloggen J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar