tisdag 27 maj 2014

Proteincheesecake


Jag fyller år idag, och eftersom jag har min första fastedag i projektet med 5:2 blir det ingen prinsesstårta för mig… Istället firade vi lite igår och då med en nyttig proteincheesecake som jag verkligen kan rekommendera. Jag bakade en hel del med proteinpulver innan jag blev gravid och det här är helt klart en av mina favoritgrejer att baka. Att baka med proteinpulver gör att bakverken får bättre näringsvärden, mer protein, mindre kolhydrater, håller dig mätt längre och smakar minst lika gott som en vanlig kaka ;)

Proteinpulver innehåller sötningsmedel vilket man kan betänka om man vill använda när man är gravid eller ammar, men många gör det ändå. Det är ju inte mer sötningsmedel än i t ex lightläsk.
I cheesecaken finns även stevia, som också är ett sötningsmedel. Stevia gjorde en väldig boom för några år sen och finns nu i de flesta matvarubutiker och lanserades som ett ”naturligt” sötningsmedel, eftersom det utvinns ur en växt. Precis som med mycket annat finns inte så mycket forskning på hur stevia påverkar gravida och dess foster och om stevia passerar i modersmjölk, så det kan man också tänka på om man vill använda. Många grejer är ju inte testade på gravida, helt enkelt för att ingen vill ställa upp och låta sina bebisar och en själv vara försökskaniner… Sunt förnuft räcker långt, tror jag!

Receptet hittar ni HÄR och det kommer från sidan Tasty Health som är fullspäckad med nyttiga bakverk! En riktig guldgruva för den som vill baka nyttigare.


/Sanna

Den blev inte alls lika snygg som originalet men säkert lika god!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar