fredag 30 maj 2014

Halvfasta

Idag är det fredag och min andra fastedag i projekt 5:2. Jag har ju tänkt köra en månad och nu har jag ju snart redan kört en vecka, för det är ju bara två dagar i veckan som är en utmaning egentligen... Eller ja, man får ju se till att inte överäta de andra dagarna, men hittills har det fungerat bra.
Jag var orolig för att jag skulle bli så hungrig att jag skulle få ont i magen, må illa och kräkas, men den känslan har jag inte alls varit i närheten av. Det är ganska intressant att känna hungern komma och gå, och notera hur kort stund den ändå är påtaglig. Jag försöker dricka massor, främst vanligt vatten men även te eftersom jag tycker varmt mättar lite. Däremellan tuggar jag sockerfritt tuggummi, bara för att ha något att göra ;)
En annan oro var mitt humör, men det tycker jag varit stabilt, snarare mer stabilt än när jag småäter. Sen att man som småbarnsförälder lider av kronisk sömnbrist gör väl kanske inte underverk för humöret, men det är en annan diskussion ;)
Jag har ätit klockan 17.00 ungefär och har då fastat sen klockan 20.30 föregående dag. Maten smakar hemskt gott då, kan jag meddela!
Det är relativt enkelt att få ihop en nyttig och mättande måltid på under 500 kcal, jag är en van kaloriräknare så jag kan göra många recept själv, annars finns det bra appar och recept på nätet.
Idag blev det en bakpotatis med stekt lax och en färskostklick. Hur gott som helst.
Jag blir nästan hungrigast efter maten, utgår ifrån att det är blodsockret som går bananas.
De andra dagarna har jag ätit "som vanligt", där jag fokuserar på mycket protein, minskar på kolhydraterna och försöker få in bra fett. Nu är fastedag två snart till ända och jag är väldigt nöjd med min prestation.

En av de tre koppar te jag sänkt idag. 

/Sanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar